Photo Art

Art Photographer · Digital creator · Web Designer: Charis Psomiadis


PROJECT


WHITE BLACK




GALLERIES

Post Page Advertisement [Top]





 
Το Πριάρι της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου

Το πριάρι αποτελεί έναν ξεχωριστό τύπο σκάφους, χαρακτηριστικό της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας. Με τον επίπεδο πυθμένα του και το οξύπρυμνο προσχήμα, αποτελεί ιδανική επιλογή για τις λιμνοθάλασσες και τις εκβολές των ποταμών στην εν λόγω περιοχή.



Το πριάρι ανήκει σε μια ευρύτερη οικογένεια σκαφών με επίπεδο πυθμένα, η οποία έχει εδραιωθεί εδώ και αιώνες στις ακτές του Ιονίου Πελάγους. Στη Δυτική Ελλάδα, τρεις βασικές περιοχές ξεχωρίζουν για τη χρήση αυτών των σκαφών: η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, ο Αμβρακικός και η περιοχή γύρω από τη Λευκάδα. Σε αυτές τις περιοχές, οι εκτεταμένες λιμνοθάλασσες και οι αβαθείς εκβολές ποταμών αποτελούν ιδανικό περιβάλλον για τη χρήση του πριάρι και παρόμοιων σκαφών.



Η εξειδίκευση αυτών των σκαφών ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες των υδάτων και των αναγκών των αλιέων σε αυτές τις περιοχές. Με την ανθεκτική κατασκευή τους και την ικανότητά τους να πλέουν ακόμη και σε ρηχά νερά, τα πριάρια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και της καθημερινότητας των αλιέων στη Δυτική Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και την περιήγηση σας στο blog μου.
Thank you very much for visiting and browsing my blog.

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by PSOMIADIS WD & DM