Photo Art

Art Photographer · Digital creator · Web Designer: Charis Psomiadis


PROJECT


WHITE BLACK




GALLERIES

Post Page Advertisement [Top]



Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου η οποία συνδέει την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα, από δυτικά.

Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, αριστούργημα μηχανικής και αρχιτεκτονικής, αποτελεί ένα εντυπωσιακό επίτευγμα της ανθρώπινης φιλοδοξίας και δημιουργικότητας. Πέρα από τη λειτουργική της σημασία, αυτή η γέφυρα είναι ένας θρίαμβος της τεχνολογίας και της αισθητικής.
Από απόσταση, η εικόνα της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου μου κόβει την ανάσα. Ένα λεπτό τόξο, υψώνεται δυναμικά, ενώ το κατάστρωμά της συνδέει τις δύο ακρογιαλιές με μαεστρία. Το τόξο αυτό, στεφανώνεται από τέσσερις διαφανείς πυραμίδες, τα καλώδια, που δίνουν μια αίσθηση ελαφρότητας και διαφάνειας στην κατασκευή.
Καθώς κάποιος διασχίζω τη γέφυρα, η αίσθηση είναι συναρπαστική. Τα λευκά καλώδια αντιπαραβάλλονται με το γαλάζιο του ουρανού, δημιουργώντας ένα εκθαμβωτικό θέαμα σε ύψος που φτάνει τα εκατό μέτρα περίπου. Η συμμετρία των καλωδίων προσδίδει μια αίσθηση ισορροπίας και αρμονίας.
Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι οι λεπτές κολόνες φωτισμού, οι οποίες προσθέτουν έναν μοντέρνο αισθητικό παράγοντα στη γέφυρα. Οι γαλάζιοι προβολείς που στηρίζονται σε αυτές, εκτοξεύουν φως και καλλιτεχνικές σκιές, δημιουργώντας ένα μαγευτικό θέαμα τη νύχτα.
Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου αποτελεί μνημείο της μηχανικής και αρχιτεκτονικής προόδου. Είναι ένα αιώνιο έργο, που θα παραμείνει στον χρόνο ως απόδειξη της ανθρώπινης ικανότητας και δημιουργικότητας. 



Υλικά: μπετόν, σίδηρος, άσφαλτος κ.ά. Μορφή υποστυλώματος, φέρουσα κατασκευή σε σχήμα Π, ή κατακόρυφη στήλη που στηρίζει επίπεδη ή θολωτή οροφή. Έτος δημιουργίας: 1998-2004.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και την περιήγηση σας στο blog μου.
Thank you very much for visiting and browsing my blog.

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by PSOMIADIS WD & DM